Utopolis.be

NT Live: Saint Joan

16
Februari

Het 'National Theatre' uit Londen presenteert een donkere, maar komische versie van 'The Threepenny Opera'. De nieuwe versie van de musical van Brecht en Weill wordt op 22 september live uitgezonden in de bioscoop.

  • Mechelen

Utopolis brengt de grootste theatervoorstellingen van het Nation Theatre Live uit Londen op het grote doek. Cultuur met een grote C en een kleine prijs.

National Theatre
Het Royal Nation Theatre in Londen is een van de grootste theatergezelschappen in het Verenigd Koninkrijk. Al sinds 1963 brengt NT de grootste theatervoorstellingen (zoals Shakespeare en andere klassiekers) maar ook experimentele eigen stukken. Sinds 2009 vertoont het National Theatre ook live voorstellingen wereldwijd op het bioscoopscherm. Bij de eerste uitzending werd het stuk Phèdre met Helen Mirren vertoond in 70 bioscopen in het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen zijn de stukken te zien in meer dan 700 bioscopen te zien in 22 landen.

Nooit eerder konden bezoekers de theaterstukken (her)bekijken vanuit zoveel verschillende oogpunten. Met high-definiton beeldkwaliteit en een minutieuze montage zorgt NT Live ervoor dat de bezoekers een totaalervaring beleeft.

Tickets
Tickets kosten €18 voor volwassenen en €15 voor studenten en 60+'ers en zijn te koop via de link bovenaan deze pagina.

NT Live: Saint Joan

  • Speelduur 120 minuten
  • Genre Alternative content
  • Versie OV
  • Ondertiteling
    geen
  • Jaar 2017

Gemma Arterton is Jeanne d'Arc in de voorstelling, live uitgezonden vanuit het Donmar Warehouse.

Bernard Shaws klassieke spel volgt het leven en de berechting van een jong meisje, die een bloedige missie begint om de Engelsen uit Frankrijk te drijven. Als één van de eerste protestanten en nationalisten, bedreigt zij de structuur van de feodale maatschappij en de katholieke kerk in heel Europa.

Josie Rourke ( Coriolanus, Les Liaisons Dangereuses) regisseert Gemma Arterton ( Gemma Bovery, Nell Gwynn, Made in Dagenham ) als Jeanne d'Arc in deze opwindende productie.