Utopolis.be

MOOOV Filmfestival

18 - 30
April

Mooov, films met zicht op de wereld, is een krachtig label dat elk jaar een filmfestival organiseert bij Utopolis Turnhout.

  • Turnhout

van dinsdag 18 april t.e.m. 30 april in Utopolis Turnhout

Filmfestival MOOOV is een feest voor de open geest met meer dan 60 films en vele gasten vanuit de hele wereld.

Het festivalprogramma is opgedeeld in vijf verschillende categorieën:

1. Competitie
De festivaljury zoekt een winnaar voor de CANVAS-award, een prijs ter waarde van 15.000 euro. Voor de competitie worden films geselecteerd die nog niet in België verdeeld zijn.

2. Stories
Verhalen uit de wereld. Dit zijn films die omwille van hun verhaal of onderwerp een plaats verdienen bij MOOOV. Op een interessante manier kun je onbevangen naar de wereld kijken en ze zijn toegankelijk voor een breed publiek.

3. Discoveries
MOOOV wil over grenzen kijken: landsgrenzen maar ook andere. In DISCOVERIES kun je filmmakers uit de hele wereld tegenkomen die stijl, tempo of beeldtaal niet afmeten aan westerse of Hollywoodiaanse gewoonten. Misschien iets minder vanzelfsprekend maar zeker zo boeiend.

4. Familie
Als een van de weinige Europese filmfestivals focust MOOOV nadrukkelijk op films die ook toegankelijk zijn voor jonge kijkers (én volwassenen). De geschikte leeftijd wordt er altijd bij vermeld en de films zijn altijd ondertiteld of in het Nederlands (al dan niet live) gesproken.

5. Docz
Het echte leven. Docz presenteert documentaires die het engagement van MOOOV voor de volledige planeet benadrukken, met sociale, mondiale en ecologische onderwerpen.

Tickets kan je vanaf nu online kopen via www.mooov.be of aan de festivalkassa:

- maandag 17 april van 10u00 tot 12u00
- dinsdag 18 april van 09u00 tot 12u00 en van 13u00 tot 18u00

Daarna, tijdens het festival zelf, is de kassa doorlopend open.