Utopolis.be

Scholen

 

1. De selectie van Utopolis

 

 

Elk semester licht Utopolis voor u de programmatie door om er de interessantste releases uit te halen: films die - elk op hun manier - een educatieve meerwaarde bieden.  We sturen 2 maal per jaar een scholenmailing rond waarin deze films aan het bod komen.  Als je deze mailing graag wil ontvangen volstaat het om een mailtje te sturen naar kmassant@ugc.be.

 

Had u een andere titel in uw hoofd? Of wou u graag nog een topper van vorig seizoen zien? Laat het ons weten: we zoeken graag voor u uit of we de film voor u kunnen reserveren – of het nu om een nieuwe release gaat of eentje uit de oude doos. Voor een film op aanvraag vragen we wel minstens 80 leerlingen of een forfait van 80 leerlingen. Dit omdat er aan het opvragen van films kosten verbonden zijn voor ons. Voor groepen is het mogelijk om een voorstelling te boeken buiten de reguliere openingsuren van de bioscoop, zo kan je ook op bijvoorbeeld vrijdagochtend naar de film. Je kan dus zelf het aanvangsuur kiezen, makkelijk toch?

 

Dankzij onze digitale projectoren zijn we bovendien ook in staat om digitale 3D-films te vertonen.  Een dinosaurus zien alsof die op slechts een paar passen van u stond?  Of een bezoekje brengen aan de maan?  Dankzij de nieuwe digitale 3D-films komt film pas helemaal tot leven. Geschikt voor kinderen vanaf het eerste leerjaar. 

 

Verlaagd tarrief
Tickets kosten €4,50 per leerling, per 15 leerlingen kan er een begeleider gratis mee naar de film. Voor een 3D-film kost een ticket €6, indien de school nog geen 3D-brillen heeft kunnen deze aangekocht worden aan €2 per stuk.

 

Download het pedagogisch dossier van Mr Peabody & Sherman via de filmpagina.

Download het pedagogisch dossier van The Book Thief via de filmpagina.

 
 
 2. Lessen in Het Donker

Films die buiten de platgetreden Hollywoodpaden gaan: daar staat het programma 'Lessen in het Donker' voor.  Bij elke film hoort een educatieve lesmap waarmee u samen met uw klas aan de slag kan. Alle aandacht gaat daarbij naar de thema's en de sociale context die op het witte doek aan bod komen - boeiende discussies gegarandeerd!  Meer informatie vindt u op www.lesseninhetdonker.be.
 
 
 
 
 Contact

Indien u meer informatie wenst betreffende onze schoolvoorstellingen of u wilt reserveren kan je ons contacteren via volgende gegevens:

> Kris Massant | E-mail: kmassant@ugc.be - Tel.:015/56.08.31 (Op maandag en dinsdag) of 0473/96.43.42