Utopolis.be

Film nieuws

Internationale Vrouwendag: 3 inspirerende films

08-03-2017

Vandaag op 8 maart vieren mensen wereldwijd Internationale Vrouwendag. De ideale gelegenheid dus om alle vrouwen te bedanken die een verschil maken in iemands leven. De filmindustrie streeft naar het maken van films met meer sterke vrouwelijke personages. Wij zetten enkele films met 'women power' op een rijtje:
  1. Hidden Figures
    De Oscar-genomineerde film 'Hidden Figures' vertelt het ware verhaal van drie vrouwen: Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan en Mary Jackson. Deze drie briljante Afro-Amerikaanse vrouwen werken bij NASA en zijn het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis.


  2. Jackie
    Nog een Oscar-genomineerde film is 'Jackie'. Natalie Portman speelt de First Lady Jacqueline Bouvier Kennedy in de film en won een Award voor Beste Actrice. De film vertelt het verhaal over een van de belangrijkste en meest tragische momenten uit de Amerikaanse geschiedenis.


  3. American Honey
    De krachtige Brits-Amerikaanse roadmovie vertelt het verhaal over een meisje (gespeeld door Sasha Lane), die wegloopt van haar onrustige huis om zichzelf en het leven te ontdekken. Ze reist met een sales team rond en belandt in een spiraal van wilde feesten, onwettige zaken en jeugdige liefde.